Dumitru Buzatu, menținut în arest la domiciliu de Tribunalul Vaslui

Dumitru Buzatu, menținut în arest la domiciliu de Tribunalul Vaslui

Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, va rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile, după ce Tribunalul Vaslui a decis prelungirea măsurii care urma să expire pe 15 mai. Buzatu este acuzat de luare de mită și a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea suma de 1,25 milioane de lei.

În cadrul unei ședințe recente, instanța a menținut măsura arestului la domiciliu impusă lui Dumitru Buzatu, urmând ca situația să fie reevaluată după perioada stabilită. La ultima apariție în fața judecătorilor, Buzatu a fost însoțit de fostul său consilier personal și nu a făcut declarații legate de acuzațiile aduse sau de denunțătorul său, omul de afaceri Emil Savin.

În timpul arestului la domiciliu, Dumitru Buzatu are mai multe restricții, printre care interdicția de a exercita funcția, de a lua legătura cu martorii din dosar sau de a participa la manifestări culturale sau adunări publice în scop politic. Totuși, i se permite să părăsească locuința pentru a se prezenta în fața organelor judiciare la chemarea acestora sau în cazuri urgente, cu condiția de a informa imediat autoritățile.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;