Vremea în București: Ploi și scădere de temperatură până luni, urmate de o încălzire graduală

Vremea în București: Ploi și scădere de temperatură până luni, urmate de o încălzire graduală

Meteorologii au anunțat o schimbare a vremii pentru Capitală, cu ploi și o scădere semnificativă a temperaturilor, ce va persista până luni. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Bucureștenii vor trebui să se pregătească pentru un început de săptămână ploios, cu maxime termice ce nu vor depăși 15 grade Celsius.

În noaptea de duminică spre luni, se vor înregistra precipitații moderate, cu cantități de apă ce pot ajunge până la 15 litri pe metru pătrat. Luni, cerul va rămâne noros, iar aversele slabe vor persista în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab la moderat, cu posibile intensificări temporare.

Deși duminică după-amiaza temperaturile vor atinge valori de până la 19 grade Celsius, luni se așteaptă o scădere, cu maxime de 14-15 grade și minime de 7-8 grade. În alte regiuni ale țării, ploile se vor extinde, iar în zonele montane înalte va ninge, avertizează ANM.

După această perioadă mai răcoroasă, meteorologii prevăd o încălzire treptată a vremii începând de miercuri, cu temperaturi ce se vor apropia din nou de valorile normale pentru această perioadă a anului, ajungând la maxime de 24-25 de grade Celsius.

Recomandările pentru bucureșteni sunt să se îmbrace adecvat și să fie pregătiți pentru ploi, iar șoferii să circule cu prudență datorită condițiilor meteo care pot afecta vizibilitatea și aderența pe carosabil. În zonele montane, turiștii sunt sfătuiți să fie precauți și să urmărească informările meteorologice, având în vedere codul galben de ninsori însemnate cantitativ.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;