Pensionara din Vaslui Înșelată cu 52.000 de Lei prin Metoda "Țiriac" pe YouTube

Pensionara din Vaslui Înșelată cu 52.000 de Lei prin Metoda "Țiriac" pe YouTube

Într-o lume în care tehnologia a devenit parte integrantă din viața de zi cu zi, escrocii informatici găsesc mereu metode noi de a profita de pe urma persoanelor vulnerabile. Un recent caz din Vaslui evidențiază pericolele la care se expun utilizatorii de internet, în special vârstnicii, în fața înșelătoriilor online.

O pensionară de 73 de ani a căzut victimă unei scheme de fraudă sofisticată, după ce a vizionat un videoclip pe YouTube. Imaginile, care includeau figuri publice cunoscute precum Ion Țiriac, guvernatorul BNR Mugur Isărescu și alte personalități, au fost folosite pentru a-i câștiga încrederea. Crezând în promisiunea unei îmbogățiri rapide, femeia a investit suma de 52.000 de lei, echivalentul a 10.000 de euro, bani pe care i-a adunat din 20 de ani de muncă în străinătate.

Cosmin Andreica, reprezentant al sindicatului polițiștilor, a explicat că astfel de situații sunt dificil de documentat, iar recuperarea banilor este aproape imposibilă. Autorii acestor fraude se asigură că urmele lor sunt pierdute rapid, iar sumele de bani sunt retrase și cheltuite înainte de a putea fi recuperate.

Acest caz trist ne reamintește de importanța educației digitale și de necesitatea ca fiecare dintre noi să fim vigilenti când navigăm pe internet. Este esențial să informăm persoanele în vârstă despre riscurile pe care le prezintă astfel de escrocherii și să le învățăm cum să recunoască semnele unui potențial pericol online.

În concluzie, protecția împotriva fraudelor cibernetice începe cu informarea și precauția. Nu dați curs promisiunilor de câștiguri fabuloase peste noapte și verificați întotdeauna autenticitatea ofertelor care par prea bune pentru a fi adevărate.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;