Majorare semnificativă a biletelor de tratament balnear pentru pensionari în 2024

Majorare semnificativă a biletelor de tratament balnear pentru pensionari în 2024

Guvernul României a anunțat o veste bună pentru pensionarii din țară: numărul biletelor de tratament balnear și suma alocată acestora vor fi majorate considerabil în anul 2024. Premierul Marcel Ciolacu a comunicat că, în urma indexării pensiilor cu 13,8%, Guvernul vine acum cu o nouă măsură destinată îmbunătățirii calității vieții pensionarilor.

Concret, în acest an, vor fi disponibile 135.700 de bilete de tratament balnear, o creștere semnificativă față de cele 120.000 de bilete din 2023. Această majorare reprezintă un răspuns la nevoile crescute ale persoanelor ajunse la vârsta pensionării, dar și ale celor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale. Suma alocată pentru aceste bilete de tratament va crește de asemenea, de la 300 de milioane de lei la 400 de milioane de lei.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a detaliat că aproximativ 60.000 de bilete vor fi asigurate în bazele de tratament administrate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Pensionarii și asigurații sistemului public de pensii vor avea prioritate la solicitarea acestor bilete, iar un procent de până la 15% din total va fi destinat gratuit beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu.

Această măsură subliniază atenția acordată de către autorități pentru îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate și relaxare pentru categoriile vulnerabile. Într-o perioadă în care sănătatea a devenit o prioritate mai mare ca niciodată, aceste schimbări sunt așteptate să aducă un plus de confort și sprijin pentru pensionarii din România.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;