Cerere de condamnare de 28 de ani pentru Daria Trepova, acuzată de asasinarea bloggerului militar rus Vladlen Tatarski

Cerere de condamnare de 28 de ani pentru Daria Trepova, acuzată de asasinarea bloggerului militar rus Vladlen Tatarski

Parchetul rus a solicitat o pedeapsă severă de 28 de ani de închisoare pentru Daria Trepova, tânăra acuzată de uciderea bloggerului militar Vladlen Tatarski, cunoscut și sub numele său real Maxim Fomin. Incidentul tragic, care a avut loc într-o cafenea din Sankt Petersburg, a rezultat în moartea lui Tatarski și rănirea altor aproximativ 30 de persoane.

Daria Trepova, în vârstă de 28 de ani, este acuzată că i-a înmânat bloggerului o statuetă care ascundea un dispozitiv exploziv. Trepova, care s-a declarat împotriva războiului din Ucraina, a fost rapid arestată sub acuzații de terorism. În timpul interogatoriilor, ea a susținut că a fost înșelată de un contact din Ucraina, cunoscut sub numele de „Guechtalt”, care i-ar fi spus că în statuetă se află un dispozitiv de ascultare, nu o bombă.

Cazul a atras atenția internațională, întrucât Tatarski era un susținător vocal al operațiunilor militare ale Rusiei în Ucraina și avea legături cu Evgheni Prigojin, liderul companiei paramilitare ruse Wagner, precum și cu comunitatea bloggerilor militari care susțineau Kremlinul.

Autoritățile ruse au sugerat implicarea serviciilor secrete ucrainene în acest atentat, un scenariu similar cu cel al asasinării Dariei Dughina și atentatului asupra scriitorului Zakar Prilepin. Pe de altă parte, Ucraina sugerează că atentatul ar putea fi rezultatul unor tensiuni interne între susținătorii campaniei militare ruse.

Sentința finală a Curții din Sankt Petersburg este așteptată cu mare interes, întrucât va reflecta nu doar poziția justiției ruse în acest caz controversat, ci și tensiunile din regiune legate de conflictul continuu dintre Rusia și Ucraina.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;