Sectorul 5 al Capitalei Anunță Închiderea Școlilor pentru Dezinsecție în Lupta cu Ploșnițele

Sectorul 5 al Capitalei Anunță Închiderea Școlilor pentru Dezinsecție în Lupta cu Ploșnițele

Locuitorii Sectorului 5 din București se confruntă cu o problemă neplăcută care a determinat autoritățile locale să ia măsuri drastice. Primarul Cristian Popescu Piedone a anunțat că toate școlile din sector vor fi închise luni, 25 martie, pentru a permite efectuarea unei dezinsecții temeinice.

Decizia vine în urma raportărilor privind prezența ploșnițelor în două instituții de învățământ, Școala Gimnazială „I.C. Brătianu” și „Petrache Poenaru”. Această măsură preventivă este menită să protejeze sănătatea elevilor și a cadrelor didactice, dar și să prevină răspândirea infestării.

„Nu putem risca, nu vrem ca situațiile întâlnite în cele două școli să se multiplice,” a declarat Piedone. În colaborare cu Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, primăria Sectorului 5 a inițiat procedurile necesare pentru asigurarea unei dezinsecții eficiente.

Elevii și profesorii sunt încurajați să rămână acasă în ziua închiderii, în timp ce specialiștii vor lucra pentru a eradica problema. Primarul a promis o investigație amănunțită pentru a identifica cauzele apariției ploșnițelor și a asigurat părinții de implicarea sa totală în rezolvarea acestei situații.

Această intervenție este esențială pentru a menține un mediu de învățământ sigur și sănătos pentru comunitatea școlară din Sectorul 5. Autoritățile vor continua să monitorizeze situația și să ia toate măsurile necesare pentru a preveni orice incidente viitoare.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;