Monument istoric distrus de flăcări în noaptea de Înviere: Biserica de lemn din Ghioncani

Monument istoric distrus de flăcări în noaptea de Înviere: Biserica de lemn din Ghioncani

O tragedie a lovit comunitatea din satul Ghioncani, județul Alba, în noaptea de Înviere, când o biserică de lemn, considerată monument istoric, a fost distrusă în totalitate de un incendiu devastator. Construită în anul 1878, biserica reprezenta nu doar un loc de cult, ci și o parte din patrimoniul cultural al zonei.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba și Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cauza probabilă a incendiului a fost o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată după slujba de Înviere. În urma incidentului, nu s-au înregistrat victime omenești, însă pierderea lăcașului de cult este una ireparabilă pentru comunitate.

Echipele de intervenție au ajuns rapid la fața locului pentru a stinge ultimele focare și pentru a împiedica extinderea flăcărilor. În urma cercetărilor efectuate de polițiști, a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere din culpă, urmând să se stabilească toate împrejurările care au dus la acest dezastru.

Pierderea bisericii din Ghioncani este o adevărată lovitură pentru patrimoniul cultural românesc, având în vedere valoarea istorică și arhitecturală a construcției. Comunitatea locală și autoritățile sunt acum în fața unei provocări de a gestiona consecințele acestui incident nefericit și de a găsi soluții pentru păstrarea memoriei acestui monument.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;