ISU Cluj Interzice Conducătorului Auto al Autospecialei de Intervenție După Incidentul de la Trecerea de Cale Ferată

ISU Cluj Interzice Conducătorului Auto al Autospecialei de Intervenție După Incidentul de la Trecerea de Cale Ferată

Un incident care a avut loc la Câmpia Turzii, unde o autospecială de pompieri a trecut cu doar câțiva centimetri în fața unui tren de călători, a declanșat o anchetă internă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Avram Iancu al județului Cluj. Imaginile video, difuzate pe rețelele de socializare, au arătat cât de aproape a fost echipajul de pompieri de o tragedie.

Incidentul s-a petrecut marți, în jurul orei 11:20, când pompierii se îndreptau spre o intervenție pentru stingerea unui incendiu în municipiul Câmpia Turzii. Autospeciala, echipată cu semnale luminoase și acustice, a traversat calea ferată în momentul în care trenul se apropia, mecanicul reușind să frâneze și să evite un impact iminent.

Ca răspuns la acest eveniment, ISU Cluj a anunțat că a demarat o cercetare disciplinară de urgență pentru a analiza circumstanțele incidentului și a stabili responsabilitățile. Conducătorul auto al autospecialei de intervenție a fost înlocuit din serviciu și nu va mai participa la misiuni operative până la finalizarea anchetei. În plus, acesta va fi supus unei evaluări psihologice și va trebui să treacă printr-un proces de reinstruire înainte de a putea fi repus în serviciu.

ISU Cluj a informat și Inspectoratul de Poliție al județului Cluj despre incident, asigurând opinia publică că astfel de comportamente neglijente, care pun în pericol viața, nu vor fi tolerate și că vor fi luate măsuri disciplinare rapide și adecvate.

Acest caz subliniază importanța respectării regulilor de circulație și a procedurilor de siguranță, chiar și în cazul vehiculelor cu regim prioritar, pentru a preveni astfel de evenimente periculoase.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;