Ploile torențiale și grindina au creat haos în sudul României: Viituri și distrugeri în Prahova înainte de Paște

Ploile torențiale și grindina au creat haos în sudul României: Viituri și distrugeri în Prahova înainte de Paște

Vremea capricioasă din preajma sărbătorilor pascale a adus probleme serioase în sudul României, în special în județul Prahova, unde ploile torențiale și grindina au provocat viituri ce au dus la pagube semnificative.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, în localitatea Vâlcănești, pârâul Sărata a ieșit din matcă, formându-se o viitură puternică care a luat cu ea trei autoturisme. Din fericire, nu au fost raportate victime, dar două dintre mașini erau abandonate, iar a treia era funcțională. Imaginile surprinse de localnici și publicate pe rețelele sociale arată forța apei și mărimea dezastrului.

Grindina a căzut în cantități mari în Vâlcănești, afectând grădinile oamenilor și provocând pagube culturilor agricole. Autoritățile au emis mesaje de avertizare prin sistemul RO-Alert pentru cetățenii din zonele afectate, iar ANM a plasat regiunea sub cod portocaliu de averse torențiale și grindină.

În București și alte orașe mari din sudul țării, vremea a fost mai blândă, cu temperaturi de 22-24 grade Celsius și cer parțial înnorat, dar cu șanse scăzute de precipitații. Totuși, în Dobrogea, deși cerul a fost senin, temperaturile au scăzut la 14-15 grade Celsius.

Recomandările pentru locuitorii din zonele afectate includ evitarea activităților în aer liber, închiderea ferestrelor și adăpostirea în locuri sigure, departe de copaci, stâlpi și construcții cu risc de prăbușire. De asemenea, se sfătuiește evitarea traversării cursurilor de apă crescute și a apropierea de malurile acestora.

Acest episod nefericit ne reamintește că vremea poate fi imprevizibilă și că este esențial să fim pregătiți pentru situații de urgență, în special în perioadele de tranziție între anotimpuri.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;