Alertă de urs în apropiere de București: Autoritățile intervin în zona Ciolpani

Alertă de urs în apropiere de București: Autoritățile intervin în zona Ciolpani

Locuitorii din zona Ciolpani, situată la aproximativ 30 de kilometri de București, au fost avertizați prin sistemul RO-Alert în dimineața zilei de sâmbătă despre prezența unui urs în pădurea Scroviștea. Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU B-IF) a emis avertizarea la ora 9.45, îndemnând oamenii să evite zona, să nu se apropie de animal și să rămână în siguranță în locuințele lor.

Conform ISU B-IF, mesajul a fost difuzat ca măsură preventivă după ce o persoană a raportat prin numărul de urgență 112 prezența ursului. Jandarmeria Română a mobilizat echipaje de intervenție pentru a verifica situația și a asigura securitatea zonei. S-a confirmat că este vorba despre un pui de urs, care a fost luat în evidența de către un pădurar și nu a reprezentat o amenințare directă pentru gospodării sau persoane.

Aceasta nu este prima dată când un urs este semnalat în această zonă, un caz similar având loc și acum doi ani. Autoritățile locale au fost informate și se află în alertă pentru a gestiona orice situație care ar putea să apară.

Rezidenții din Ciolpani și Snagov sunt sfătuiți să urmeze cu strictețe recomandările autorităților și să se informeze despre orice noutăți prin canalele oficiale de comunicare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;