Fiul Adolescent al Liderului Cecen Ramzan Kadîrov, Noul Administrator al Universității de Forțe Speciale „Vladimir Putin”

Fiul Adolescent al Liderului Cecen Ramzan Kadîrov, Noul Administrator al Universității de Forțe Speciale „Vladimir Putin”

Într-o mișcare surprinzătoare, liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunțat numirea fiului său de 16 ani, Adam Kadîrov, ca administrator al prestigioasei Universități Ruse a Forțelor Speciale, care îi poartă numele președintelui Vladimir Putin. Această numire neobișnuită a tânărului Kadîrov vine după ce acesta a fost văzut anul trecut într-un videoclip controversat, aplicând lovituri unui prizonier acuzat de profanarea Coranului.

Kadîrov senior, care conduce Cecenia din 2007, a exprimat mândrie pentru fiul său, afirmând că acesta a apărat cu fermitate religia musulmană. Această atitudine îi asigură lui Kadîrov o libertate considerabilă din partea lui Putin, permițându-i să guverneze Cecenia ca pe un domeniu personal, în schimbul menținerii stabilității în regiune.

Universitatea, situată în orașul Gudermes din Cecenia, este o instituție privată de învățământ care oferă formare profesională pentru unitățile speciale. Potrivit lui Kadîrov, numirea fiului său a venit la cererea șefului universității și este o dovadă a cunoștințelor sale aprofundate despre activitățile instituției.

Adam Kadîrov, care a fost și garda de corp a tatălui său, precum și observator într-un nou batalion al Ministerului Apărării rus, este acum responsabil cu administrarea unei universități care formează viitorii ofițeri ai forțelor speciale rusești. Această decizie a stârnit reacții mixte, atrăgând critici chiar și din partea susținătorilor liniei dure pro-Kremlin, dar și laude din partea celor care îl consideră pe tânărul Kadîrov un „erou al Ceceniei”.

Cu toate acestea, ascensiunea rapidă a lui Adam Kadîrov în ierarhia puterii cecene și rusești ridică întrebări despre influența și metodele de guvernare ale familiei Kadîrov, precum și despre viitorul politic al regiunii în contextul tensiunilor internaționale și al conflictului din Ucraina, unde luptătorii ceceni au fost trimiși să lupte de la începutul invaziei rusești.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;