Evacuarea cetățenilor români din Fâșia Gaza: 11 persoane ajung în siguranță în Egipt

Evacuarea cetățenilor români din Fâșia Gaza: 11 persoane ajung în siguranță în Egipt

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a coordonat cu succes evacuarea unui nou grup de cetățeni români și membri ai familiilor acestora din zona de conflict din Fâșia Gaza. În data de 18 martie, 11 persoane au fost transferate în siguranță pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, ajungând prin punctul de trecere Rafah, în urma eforturilor susținute ale Celulei de Criză Interinstituționale.

Această operațiune complexă a fost posibilă datorită colaborării eficiente între Ambasada României la Cairo și Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah. Echipa consulară mobilă a asigurat asistența necesară și însoțirea celor 11 persoane până la Cairo, de unde vor fi ulterior îmbarcați spre România.

Până în acest moment, MAE a reușit evacuarea a 313 cetățeni români și membri ai familiilor acestora, demersurile fiind inițiate ca răspuns la situația de urgență generată de conflictul dintre Hamas și Israel, început pe 7 octombrie 2023. Ministerul menține o comunicare activă cu autoritățile israeliene și egiptene pentru a facilita plecarea și altor cetățeni români care solicită evacuarea, în funcție de evoluțiile situației din teren și acordul părților implicate în conflict.

Situația din Fâșia Gaza rămâne volatilă, iar siguranța cetățenilor români este o prioritate pentru MAE, care continuă să monitorizeze îndeaproape evoluțiile și să ofere asistență consulară cetățenilor afectați de conflict.

Pentru mai multe informații și actualizări, cetățenii români sunt îndemnați să urmărească comunicatele oficiale ale MAE și să se aboneze la serviciile de alertă consulară.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;