Decizia Premierului Marcel Ciolacu: Supermarketurile Rămân Deschise în Weekend

Decizia Premierului Marcel Ciolacu: Supermarketurile Rămân Deschise în Weekend

În urma unei dezbateri publice intense și a propunerilor venite din partea comercianților mici și mijlocii, Premierul României, Marcel Ciolacu, a clarificat situația privind programul de funcționare a supermarketurilor în weekend. Contrar practicilor adoptate în anumite țări europene, decizia finală este că magazinele de tip supermarket nu vor fi închise în weekend, menținându-se astfel accesul neîngrădit al cetățenilor la cumpărături.

Premierul a subliniat că nu mai suntem în perioada de restricții impuse de pandemia de COVID-19, când piețele au fost închise și s-a limitat orarul magazinelor, și că semnalele primite din partea societății sunt clare în această privință. În plus, a fost luată în considerare și importanța combaterii evaziunii fiscale și acoperirea nevoilor cetățenilor, aspecte care ar putea fi afectate de o eventuală închidere a supermarketurilor în weekend.

Această hotărâre vine după o evaluare atentă a impactului pe care o reducere a programului de lucru l-ar avea asupra populației și a economiei. Inițial, premierul a exprimat că decizia nu va fi una ușoară și că va necesita o analiză detaliată, însă după deliberări, a ajuns la concluzia că supermarketurile trebuie să rămână deschise pentru a satisface cerințele consumatorilor.

Prin urmare, românii vor putea continua să își facă cumpărăturile în weekend fără restricții de orar, asigurându-se că viața de zi cu zi nu va fi perturbată de schimbări în programul supermarketurilor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;