Coreea de Sud Suspendă Acordul Militar cu Coreea de Nord în Răspuns la Baloanele cu Deșeuri

Coreea de Sud Suspendă Acordul Militar cu Coreea de Nord în Răspuns la Baloanele cu Deșeuri

Coreea de Sud a anunțat suspendarea unui acord militar semnat cu Coreea de Nord în 2018, care avea ca scop reducerea tensiunilor între cele două state. Decizia vine ca răspuns la acțiunile recente ale Phenianului de a lansa sute de baloane care conțineau deșeuri, inclusiv excremente de animale și mucuri de țigară, peste graniță în sud.

Phenianul a declarat inițial că va opri temporar aceste lansări, descriindu-le ca fiind "un act strict de reciprocitate" față de trimiterea de materiale de propagandă anti-regim de către Sud. Coreea de Nord a susținut că a trimis un total de 15 tone de deșeuri către vecinul său, într-un efort de a demonstra impactul negativ al acestor acțiuni.

În ciuda anunțului Coreei de Nord de a suspenda lansările, Coreea de Sud a avertizat că va lua măsuri puternice în răspuns. Oficialii sud-coreeni au menționat posibilitatea reluării difuzării de propagandă anti-regim prin portavoci la frontiera cu Coreea de Nord, o practică care fusese oprită odată cu semnarea acordului militar în 2018.

Acordul va fi suspendat "până la restabilirea încrederii reciproce", conform comunicatelor oficiale. Această decizie marchează o escaladare semnificativă a tensiunilor dintre cele două națiuni, care, deși sunt separate de un armistițiu din 1953, sunt tehnic încă în stare de război.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;