Condamnare Drastică în Coreea de Nord: Doi Adolescenți Încarcerați pentru Vizionarea de Seriale Sud-Coreene

Condamnare Drastică în Coreea de Nord: Doi Adolescenți Încarcerați pentru Vizionarea de Seriale Sud-Coreene

Într-un act de represiune culturală care subliniază severitatea regimului nord-coreean, doi adolescenți au fost condamnați la 12 ani de muncă silnică pentru simplul fapt că au vizionat seriale sud-coreene. Acest caz extrem, documentat în imagini video rare obținute de BBC Korea, reflectă intensificarea măsurilor represive împotriva influențelor culturale externe.

Evenimentul, care a avut loc într-un spațiu public transformat într-o arenă judiciară, a fost orchestrat pentru a servi drept avertisment pentru întreaga populație. În fața unui amfiteatru plin de colegi, cei doi copii de 16 ani au fost încătușați și mustrați de autorități pentru "greșelile" lor. Un narator anonim a denunțat influența "culturi putrede" a Coreei de Sud, acuzându-i pe adolescenți că și-au distrus viitorul.

În ciuda riscurilor enorme, inclusiv pedeapsa cu moartea introdusă în 2020 pentru astfel de "infracțiuni", cetățenii nord-coreeni continuă să caute acces la divertismentul sud-coreean. Aceste materiale sunt considerate de mulți ca o fereastră spre o lume diferită, în contrast cu narativa oficială care îi portretizează pe sud-coreeni ca fiind într-o stare mai proastă decât cei din Nord.

ONG-ul South and North Development, care a furnizat filmarea către BBC, subliniază că această sentință dură face parte dintr-o campanie mai amplă de combatere a "decadenței" culturale sud-coreene, văzută ca o amenințare la adresa ideologiei și supraviețuirii regimului dinastiei Kim.

Aceste evenimente nefericite aduc în lumina reflectoarelor internaționale realitatea brutală a vieții sub regimul nord-coreean și demonstrează lungimile la care acesta este dispus să meargă pentru a-și menține controlul absolut asupra populației.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;