Comunitatea școlară în stare de șoc: Elev de opt ani agresat sexual la Școala Nicolae Titulescu din București

Comunitatea școlară în stare de șoc: Elev de opt ani agresat sexual la Școala Nicolae Titulescu din București

Un val de indignare a cuprins comunitatea școlii Nicolae Titulescu din București, după ce au ieșit la iveală acuzații de agresiune sexuală asupra unui elev de clasa a doua. Incidentele ar fi avut loc chiar în incinta instituției de învățământ, stârnind reacții vehemente din partea părinților și atrăgând atenția autorităților.

Primul episod de violență a avut loc în iunie 2022, când victima avea doar opt ani. Deși s-a deschis un dosar penal, acesta a fost clasat, agresorul fiind considerat prea tânăr pentru a răspunde penal. În decembrie 2023, copilul a fost din nou victima unui abuz sexual, incidentul fiind confirmat de medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Părinții elevului au protestat în fața școlii, cerând măsuri imediate și clarificări din partea conducerii. În ciuda acuzațiilor grave, directoarea instituției susține că au fost luate toate măsurile necesare și că s-a acționat în conformitate cu procedurile legale. Totuși, mama băiatului a dezvăluit că atunci când a încercat să semnaleze incidentul, a fost reproșată de directoare pentru că a făcut sesizarea în perioada vacanței.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar București au intervenit, demarând verificări privind modul în care școala a gestionat aceste cazuri. Ministrul Educației, Ligia Deca, a reiterat că violența și comportamentele abuzive nu au loc în mediul educațional, cerând rapoarte detaliate și respectarea strictă a procedurilor în cazuri de agresiune.

Comunitatea școlară și opinia publică așteaptă acum rezultatele anchetelor în curs și speră la implementarea unor măsuri eficiente pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor. Protecția copiilor în mediul școlar rămâne o prioritate absolută, iar acest caz tragic pune în lumină nevoia stringentă de vigilență și acțiune rapidă în fața abuzurilor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;