Cod galben de inundații în 14 județe din România

Cod galben de inundații în 14 județe din România

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de cod galben de viituri, valabilă de marți după-amiază până miercuri noaptea, pentru râuri din 14 județe ale României. Sunt vizate, în special, județele Bacău, Neamț, Iași și Vaslui, unde scurgerile de pe versanți și viiturile rapide pot avea o intensitate și probabilitate mai mare.

Avertizarea de cod galben, care a intrat în vigoare marți la ora 16:00 și este valabilă până la ora 24:00 a zilei de miercuri, indică posibile depășiri ale cotelor de atenție pe sectoare de râuri din județele Brașov, Covasna, Buzău, Vrancea, Harghita, Suceava, Galați, Botoșani, Constanța și Tulcea. Fenomenele hidrologice periculoase anunțate includ scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri.

Specialiștii INHGA recomandă vigilență sporită și precauție pentru activitățile desfășurate în zonele expuse la inundații și atrag atenția că fenomenele hidrologice anunțate presupun un risc semnificativ de viituri sau creșteri rapide ale nivelului apei.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;