Anularea alegerilor din Costinești propusă de Biroul Electoral Județean Constanța

Anularea alegerilor din Costinești propusă de Biroul Electoral Județean Constanța

Biroul Electoral Județean Constanța a solicitat anularea alegerilor locale din Costinești, după ce voturile au fost numărate de cinci ori, fără a se ajunge la un rezultat definitiv. Problemele întâmpinate în procesul de numărare a voturilor au inclus și prezența la urne a persoanelor fără cetățenie română, inclusiv cetățeni ucraineni, care nu au drept de vot în România.

În urma numărătorilor repetate, rezultatele au fost inconsecvente, alternând între Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar în funcție, și contracandidatul său, Gheorghe Mechenici de la PNL. Inițial, Jeanu a fost desemnat câștigător cu o diferență de un singur vot, dar rezultatele ulterioare au indicat fie un avantaj pentru Mechenici, fie o egalitate între cei doi.

Biroul Electoral de Circumscripție Comunală Costinești a decis în unanimitate să solicite anularea scrutinului, iar o adresă a fost trimisă Biroului Electoral Central în acest sens. BEC nu a anunțat încă o decizie finală referitoare la această problemă. Anularea alegerilor ar putea avea loc în urma constatării că au fost buletine nule considerate valabile și a prezenței la vot a cetățenilor neeligibili.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;