Tânăr condamnat la 5 ani de închisoare pentru uciderea a trei persoane în baza Legii Anastasia

Tânăr condamnat la 5 ani de închisoare pentru uciderea a trei persoane în baza Legii Anastasia

Un tânăr de 19 ani a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la cinci ani de închisoare cu executare, după ce a provocat un accident mortal în care au decedat trei tineri. Aceasta este prima condamnare pronunțată în baza Legii Anastasia, o legislație menită să sancționeze mai aspru infracțiunile rutiere soldate cu decesul unor persoane. Accidentul a avut loc în noaptea de 28 august 2023, iar șoferul avea o alcoolemie de aproape 2 la mie, recunoscându-și faptele.

Legea Anastasia, care a intrat în vigoare în vara anului trecut, poartă numele unei fetițe de 4 ani din județul Iași, victimă a unui accident rutier produs de o femeie fără permis de conducere. Noua legislație prevede pedepse cu închisoarea, fără posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, pentru șoferii care comit omor din culpă în timp ce conduc fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, inițiatorul legii, a comunicat prin intermediul rețelelor sociale că acest caz ar trebui să servească drept avertisment pentru cei care se urcă la volan în stare de ebrietate sau fără permis, riscând închisoarea cu executare dacă sunt implicați în accidente mortale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;