Tânăr Crucificat în Atac Paramilitar Șocant în Irlanda de Nord

Tânăr Crucificat în Atac Paramilitar Șocant în Irlanda de Nord

Un incident șocant a zguduit comunitatea din Bushmills, Irlanda de Nord, după ce un tânăr de 20 de ani a fost găsit crucificat pe un gard într-o parcare publică. Evenimentul, descris de autorități ca fiind de un "nivel aproape ultra-violent", a avut loc în primele ore ale dimineții de duminică și este suspectat a fi un atac de tip paramilitar.

Serviciul de Poliție al Irlandei de Nord (PSNI) a raportat că victima, găsită cu răni grave, inclusiv cu cuie bătute în mâini, a fost transportată la spital de către echipajele de pompieri. Rănile suferite sunt de natură severă și "ar putea să-i schimbe viața", deși nu sunt considerate a fi periculoase pentru viața sa.

Pe lângă trauma fizică, două camionete, inclusiv una aparținând victimei, au fost incendiate în parcarea respectivă. Graffiti asociate cu atacul au fost descoperite pe toaletele publice din apropiere, sugerând o posibilă legătură cu grupările paramilitare.

Detectiv inspector John Lyttle a condamnat atacul, subliniind că "trăim într-o societate democratică în care nu există nicio justificare pentru așa ceva". El a adăugat că cei responsabili "își brutalizează propriile comunități și îi controlează pe alții prin intimidare și violență".

Șeful adjunct al poliției, Bobby Singleton, a exprimat de asemenea consternarea sa, menționând că "acest tip de incidente sunt clar în trecutul nostru". Surse din anchetă indică faptul că Asociația de Apărare din Ulster (UDA), o grupare paramilitară cunoscută pentru lupta împotriva republicanismului irlandez, ar putea fi implicată, având în vedere amenințările anterioare emise de aceasta.

PSNI continuă investigațiile pentru a identifica și a aduce în fața justiției pe cei responsabili de acest act barbar. Comunitatea internațională urmărește cu îngrijorare aceste dezvoltări, în speranța că astfel de violențe aparțin trecutului și nu vor mai fi repetate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;