Sondaj Avangarde: PSD în fruntea preferințelor pentru europarlamentare, încrederea în politicieni variată

Sondaj Avangarde: PSD în fruntea preferințelor pentru europarlamentare, încrederea în politicieni variată

Un recent sondaj Avangarde, comandat de PSD, dezvăluie că Partidul Social Democrat (PSD) ar conduce în preferințele electoratului pentru alegerile europarlamentare, cu 31% din intențiile de vot. PNL și AUR se află într-o competiție strânsă pentru locul secund, cu 20%, respectiv 19%. Sondajul, realizat în perioada 8-22 ianuarie pe un eșantion de 1.150 de persoane, indică și un procent de 8% pentru SOS România, partidul Dianei Șoșoacă.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, se bucură de cea mai mare încredere în rândul românilor, cu 26%, urmat de Diana Șoșoacă și George Simion, ambii cu 23%. Nicolae Ciucă, Klaus Iohannis și alți politicieni cunoscuți se regăsesc și ei în clasament, cu procente variate de încredere din partea publicului.

Mai mult de jumătate dintre respondenți (54%) au declarat că „sigur” vor participa la vot în luna iunie, în timp ce 28% sunt încă nesiguri. Opiniile despre Uniunea Europeană sunt în general pozitive, 53% dintre participanți având o părere bună și 65% considerând că viitorul României este în interiorul UE.

Un aspect interesant al sondajului este că 55% dintre români văd aderarea la Schengen doar aerian și maritim ca pe un succes, atribuindu-i meritul guvernului. Acest sondaj oferă astfel o perspectivă asupra stării actuale a opiniei publice și a dinamicii politice din România.

Cu o marjă de eroare de +/- 2,9%, rezultatele acestui sondaj sunt un indiciu important pentru partidele politice în strategia lor de campanie pentru alegerile europarlamentare iminente.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;