Seniorii români se confruntă cu cele mai mici pensii din Europa

Seniorii români se confruntă cu cele mai mici pensii din Europa

România se situează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește nivelul pensiilor medii ale seniorilor, conform datelor prezentate de RealitateaPlus. Cu o pensie medie de aproximativ 2.400 lei (circa 480 euro), seniorii români trăiesc cu dificultate de la o lună la alta, având probleme în a-și acoperi cheltuielile de bază precum medicamentele și facturile. Comparativ, în Luxemburg, pensia medie ajunge la 6.190 euro, iar în alte țări precum Spania și Belgia, pensiile sunt de peste 3.000 de euro. Chiar și în condițiile unei creșteri de 13,8% față de trimestrul anterior, România rămâne la coada clasamentului european, cu o pensie medie substanțial mai mică decât în majoritatea statelor membre.

Această situație vine în contextul în care se estimează că numărul pensionarilor din România va crește cu 1.000.000, iar cheltuielile bugetare destinate pensiilor se vor multiplica de cinci ori. Situația financiară dificilă a pensionarilor români este agravată de costurile crescute ale vieții și de lipsa unor surse suplimentare de venit, mulți dintre ei fiind nevoiți să se bazeze pe ajutorul familiei.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;