România Menține Secretul Asupra Ajutorului Militar Acordat Ucrainei

România Menține Secretul Asupra Ajutorului Militar Acordat Ucrainei

România continuă să păstreze confidențialitatea asupra sprijinului militar oferit Ucrainei, conform declarațiilor Președintelui Klaus Iohannis. În cadrul unei conferințe de presă recente, Iohannis a subliniat importanța discreției în această chestiune, menționând că nu este util să se facă publice detalii care ar putea ajunge la agresor.

Președintele a exemplificat sprijinul României prin proiectul de a antrena piloți ucraineni pe aeronave F-16, care se va desfășura într-o bază din România, însă a refuzat să ofere mai multe detalii despre acesta sau alte inițiative similare. Acesta a adăugat că toate măsurile sunt agreate de forurile competente și sunt gestionate cu responsabilitate.

Informația privind antrenarea militarilor ucraineni a fost transmisă comisiilor de apărare ale celor două Camere și va intra la vot în următorul plen comun. În ciuda lipsei de transparență, partea ucraineană a oferit date despre ajutorul militar primit, precum cele 15 convoaie cu ajutoare militare și suportul în antrenarea piloților.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a laudat România pentru ajutorul acordat în timpul blocadei poloneze a exporturilor agricole, subliniind că țara noastră a ajutat fermierii ucraineni să supraviețuiască. De asemenea, Zelenski a mulțumit României pentru contribuția la apărarea antiaeriană a Ucrainei, în contextul în care se așteaptă ca Rusia să intensifice atacurile în perioada de iarnă.

În concluzie, România rămâne un aliat strategic pentru Ucraina, oferind sprijin militar și logistic în contextul conflictului cu Rusia, însă detaliile referitoare la acest ajutor vor rămâne învăluite în secret.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;