Relansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice: Oportunitate pentru 90.000 de familii de a accesa fonduri pentru panouri solare

Relansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice: Oportunitate pentru 90.000 de familii de a accesa fonduri pentru panouri solare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, o inițiativă guvernamentală dedicată sprijinirii instalării de panouri fotovoltaice pentru persoane fizice și unități de cult, își reia activitatea după o perioadă de suspendare. Începând cu data de 23 ianuarie 2024, ora 10:00, beneficiarii care nu au reușit să selecteze un instalator pot accesa din nou aplicația Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pentru a-și finaliza demersurile.

Pe parcursul a 90 de zile de la deblocarea programului, cei aproximativ 90.000 de solicitanți vor avea posibilitatea să aleagă un instalator din lista validată și disponibilă pe platforma www.afm.ro, contribuind astfel la creșterea numărului de prosumatori în România. Această mișcare vine în urma unei înțelegeri între Ministerul Mediului și un instalator din Bihor care a contestat anterior respingerea sa din program.

Finanțarea oferită prin program se ridică la suma de 20.000 de lei, din care beneficiarul trebuie să contribuie cu 2.000 de lei. Restul sumei este suportat de AFM și se deduce din valoarea totală a facturii emise de instalator. Bugetul total pentru această sesiune este de aproape 2 miliarde de lei, cu o alocare de peste 1,7 miliarde de lei pentru persoanele fizice și 17,5 milioane de lei pentru unitățile de cult.

Programul Casa Verde Fotovoltaice a cunoscut o creștere exponențială a numărului de prosumatori, de la 601 în 2018 la 101.605 în octombrie, semn al interesului crescut pentru energia regenerabilă și autoconsum. În contextul creșterii cererii, autoritățile analizează inclusiv posibilitatea de a subvenționa achiziția de baterii de stocare pentru a optimiza utilizarea energiei solare generate.

Această relansare a programului reprezintă o veste bună pentru cei interesați de sustenabilitate și independență energetică, permițându-le să contribuie la tranziția României către o economie verde și să beneficieze de avantajele de a deveni prosumatori.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;