Fermierii Români și Germani în Proteste Simultane pentru Susținerea Agriculturii

Fermierii Români și Germani în Proteste Simultane pentru Susținerea Agriculturii

În contextul unei situații tensionate în sectorul agricol, fermierii din România și Germania au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile și a solicita sprijin guvernamental. În România, Clubul Fermierilor Români a prezentat o listă de revendicări către Guvern și Ministerul Agriculturii, cerând un plan de salvare și stabilitate financiară. Printre solicitările cheie se numără acordarea subvențiilor APIA, compensări pentru pierderile cauzate de importul cerealelor ieftine din Ucraina și oferirea de linii de creditare avantajoase pentru agricultori.

Protestele fermierilor români, ajunse în a patra zi, au inclus întâlniri programate cu reprezentanții Guvernului, dar și acțiuni de protest pe Centura Capitalei și în alte zone ale țării. Fermierii cer implementarea unui plan de acțiune integrat pentru gestionarea crizei economice și financiare, accentuată de efectele războiului din Ucraina și secetei.

În paralel, fermierii germani au protestat în Berlin împotriva planurilor guvernului de a anula subvențiile agricole pentru motorina folosită în agricultură. Cancelarul Olaf Scholz a făcut apel la calm, în timp ce fermierii solicită relaxarea măsurilor de economisire bugetară și menținerea scutirii de taxe pentru motorină.

Ambele situații evidențiază presiunea crescută asupra fermierilor din Europa, care se confruntă cu provocări financiare, climatice și politice. Solicitările lor comune pentru un sprijin mai puternic din partea statului subliniază nevoia de politici agricole sustenabile și de măsuri de sprijin adaptate la realitățile actuale ale sectorului.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;