Prins cu 201 Km/h pe Șoselele României: Vitezomanii din Dolj și Cluj, Sancționați Aspru

Prins cu 201 Km/h pe Șoselele României: Vitezomanii din Dolj și Cluj, Sancționați Aspru

Într-o perioadă în care siguranța rutieră este o preocupare majoră la nivel național, doi șoferi români au fost surprinși de radar gonind cu viteze uluitoare, depășind pragul de 200 km/h. Incidentele s-au petrecut în județele Dolj și Cluj, iar sancțiunile aplicate au fost pe măsura pericolului creat.

Primul caz, înregistrat în data de 20 martie, îl implică pe un bărbat de 55 de ani din județul Mehedinți, care a fost prins de aparatul radar conducând cu 201 km/h pe DJ 552, în afara localității Cetate, Dolj, cu 111 km/h peste limita legală admisă. În urma acestui comportament iresponsabil, șoferul a primit o amendă usturătoare și a fost lăsat fără permis pentru 120 de zile.

La doar o zi distanță, în noaptea de 21 martie, un tânăr de 22 de ani din Bistrița-Năsăud a fost surprins de radar în Cluj, pe DN1C, în localitatea Jucu, conducând cu aceeași viteză amețitoare de 201 km/h, pe un sector de drum cu limită de 70 km/h. Și în acest caz, autoritățile au acționat prompt, aplicând o amendă de 3.300 de lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă similară.

Aceste incidente subliniază o problemă gravă cu care se confruntă România: viteza excesivă pe șosele, care contribuie semnificativ la rata alarmantă a accidentelor rutiere din țară. Statisticile arată că România se confruntă cu un număr îngrijorător de decese în accidente rutiere, fiind una dintre țările cu cele mai multe astfel de incidente în Uniunea Europeană, raportat la mia de locuitori.

Este esențial ca șoferii să înțeleagă riscurile la care se expun ei înșiși și alți participanți la trafic atunci când nu respectă regulile de circulație și să conștientizeze că astfel de comportamente pot avea consecințe fatale. Autoritățile continuă să aplice măsuri stricte pentru a combate acest fenomen și a îmbunătăți siguranța pe drumurile publice.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;