Premierul Marcel Ciolacu anticipează o inflație sub 5% până la sfârșitul anului

Premierul Marcel Ciolacu anticipează o inflație sub 5% până la sfârșitul anului

Premierul României, Marcel Ciolacu, a exprimat optimismul său cu privire la scăderea inflației în țară, anticipând că aceasta va ajunge sub pragul de 5% până la sfârșitul anului în curs. În cadrul unei declarații făcute la Iași, premierul a subliniat că trendul inflației este descendent, de la peste 10% la momentul preluării mandatului său, la aproximativ 5,8-5,9% în prezent.

Ciolacu atribuie această scădere investițiilor semnificative realizate în țară, în special în domeniile sănătății și infrastructurii. A evidențiat faptul că aceasta este prima dată în istoria României când plățile efective în zona de investiții au atins aproape 41 de miliarde de euro în doar patru luni, contribuind la o creștere economică bazată pe investiții și nu pe consum. Premierul a menționat, de asemenea, necesitatea implementării reformelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a asigura sustenabilitatea acestor investiții.

Proiecția optimistă a premierului Ciolacu este susținută și de previziunile Băncii Naționale a României (BNR) și se aliniază cu obiectivele de dezvoltare ale țării, care își propune să se alăture grupului țărilor dezvoltate prin aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;