Monument istoric distrus de flăcări în Alba: Biserica de lemn din Ghioncani a ars în noaptea de Înviere

Monument istoric distrus de flăcări în Alba: Biserica de lemn din Ghioncani a ars în noaptea de Înviere

Un tragic incident a marcat sărbătoarea Învierii în comuna Întregalde, județul Alba, unde o biserică de lemn, considerată monument istoric și datând din anul 1878, a fost distrusă în totalitate de un incendiu devastator. Biserica din satul Ghioncani, renumită pentru frumusețea sa rară și amplasarea pitorească, a căzut pradă flăcărilor în noaptea cea mai sfântă pentru creștini.

Incendiul, care nu a provocat victime omenești, este suspectat a fi fost cauzat de o lumânare lăsată aprinsă și nesupravegheată. Eforturile pompierilor de la Secția de Pompieri Câmpeni, care au intervenit cu un echipaj de stingere cu apă și spumă, au fost concentrate pe lichidarea ultimelor focare, dar, din nefericire, nu au putut salva monumentul.

Poliția, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă și continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările care au dus la acest dezastru. Comunitatea locală și iubitorii de patrimoniu istoric și cultural sunt în doliu după pierderea acestui simbol al credinței și istoriei locale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;