Măsuri stricte la Colegiul Național Pedagogic din Bacău: Elevii întârziați, blocați la poartă

Măsuri stricte la Colegiul Național Pedagogic din Bacău: Elevii întârziați, blocați la poartă

Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” din Bacău a implementat o măsură controversată pentru a combate absenteismul elevilor: întârziații nu mai sunt lăsați să intre în clasă până la pauza următoare. Această decizie a fost luată după ce, începând cu data de 22 ianuarie 2024, aproximativ 20 de elevi au fost nevoiți să aștepte în fața porții instituției de învățământ, ca urmare a întârzierii la prima oră de curs.

Măsura a atras atenția autorităților locale, prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel, catalogând-o drept „profund neinspirată și irațională”. Cu toate acestea, managementul școlii și-a asumat regulamentul, insistând că acesta a fost comunicat atât elevilor, cât și părinților, iar scopul său este de a asigura siguranța și prezența elevilor în clasă.

Directoarea instituției, Iuliana Botezatu, a subliniat faptul că regulile de acces în incinta școlii au fost stabilite legal și au fost avizate și aprobate în cadrul consiliului profesoral și al Consiliului de Administrație al colegiului. Acestea au fost, de asemenea, prezentate în cadrul ședințelor cu părinții și au fost diseminate elevilor, care au semnat procese-verbale de luare la cunoștință.

În ciuda criticilor, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bacău au confirmat că au efectuat verificări și că regulile au fost aduse la cunoștința tuturor elevilor. Astfel, se pare că măsura va rămâne în vigoare, în ciuda reacțiilor negative din partea unor membri ai comunității.

Această situație ridică întrebări importante despre echilibrul dintre disciplină și drepturile elevilor și despre modul în care instituțiile de învățământ ar trebui să abordeze problemele de absenteism și punctualitate.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;