Autopsier din Bistriţa-Năsăud Prins în Flagrant pentru Luare de Mită

Autopsier din Bistriţa-Năsăud Prins în Flagrant pentru Luare de Mită

Un caz de corupție a zguduit sistemul medical din Bistriţa-Năsăud, unde un autopsier a fost prins în flagrant în timp ce primea mită. Incidentul a avut loc la data de 07.03.2024, când ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, coordonați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, au surprins autopsierul acceptând suma de 600 de lei de la o persoană care a denunțat fapta.

Scopul acestui transfer ilegal de bani era îmbălsămarea şi cosmetizarea unui cadavru, servicii ce ar fi trebuit să fie realizate în cadrul atribuțiilor obișnuite de serviciu ale autopsierului. Acest caz subliniază o problemă gravă în sistemul medical, unde astfel de acte de corupție pot afecta demnitatea și respectul față de persoanele decedate și familiile acestora.

După flagrant, suspectul a fost condus la Parchet pentru a continua investigațiile legate de infracțiunea de luare de mită. Deși este cercetat în stare de libertate, acest incident ridică semne de întrebare serioase cu privire la practicile etice în cadrul instituțiilor medicale și necesitatea unor măsuri stricte pentru combaterea corupției.

Este esențial ca astfel de cazuri să fie aduse în atenția publicului pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a încuraja o atitudine de intoleranță față de corupție în toate formele ei.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;