Majorarea salariului minim în România: Decizia finală anunțată de Nicolae Ciucă

Majorarea salariului minim în România: Decizia finală anunțată de Nicolae Ciucă

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă la Timișoara, că decizia privind majorarea salariului minim a fost luată, subliniind necesitatea de a sprijini mediul de afaceri. Conform liderului PNL, mărirea salariului minim va fi de 400 de lei, dintre care 300 de lei vor rămâne neimpozabili.

Această decizie vine după discuții între membrii coaliției guvernamentale și consultări cu sindicatele și mediul de afaceri. Nicolae Ciucă a menționat că, pentru a nu afecta planurile de afaceri deja stabilite, este esențială o relație de parteneriat între Guvern și mediul privat, considerat motorul dinamic al economiei românești.

În plus, președintele PNL a precizat că, după această majorare, coaliția și guvernul vor stabili un mecanism clar, principial și onest de creștere a salariului minim, în concordanță cu standardele agreate la nivelul Uniunii Europene, pentru a asigura transparență și echitate în acest proces.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;