Incidente în Rusia: Susținători ai lui Navalnîi, reținuți în timpul alegerilor prezidențiale

Incidente în Rusia: Susținători ai lui Navalnîi, reținuți în timpul alegerilor prezidențiale

În timpul desfășurării scrutinului prezidențial din Rusia, care a avut loc pe parcursul a trei zile, au avut loc incidente legate de susținătorii liderului opoziției, Alexei Navalnîi. Viaceslav Golikov, membru al unei comisii electorale din Moscova, a fost reținut în districtul Basmanny pentru că purta un tricou cu inscripția „Navalnîi”. Acțiunea lui a stârnit indignarea vicepreședintelui comisiei, Yuri Kembel, care a chemat poliția. Deși i s-a cerut să se schimbe, forțele de securitate nu au fost satisfăcute de acest gest, iar Golikov a fost dus la departamentul de poliție.

Grupul pentru apărarea drepturilor omului OVD-Info a subliniat că purtarea unui tricou cu numele lui Navalnîi nu constituie un motiv legal de arestare, nefiind un simbol extremist sau o formă de campanie pentru un candidat la președinție. Totuși, incidentele nu s-au oprit aici. În Ufa, capitala Republicii Bașchiria, o altă persoană a fost reținută după ce a încercat să introducă o fotografie a lui Navalnîi într-o urnă de vot. Momentan nu sunt clare acuzațiile aduse, dar există amenințarea cu o acuzație penală pentru obstrucționarea activității comisiilor electorale.

Aceste evenimente au loc în contextul în care Vladimir Putin este așteptat să câștige un nou mandat de șase ani la conducerea Rusiei. În ciuda presiunilor și restricțiilor, susținătorii opoziției încearcă să-și facă vocea auzită, chiar și prin gesturi simbolice, cum ar fi purtarea unui tricou sau introducerea unei fotografii în urna de vot.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;