Grindeanu confirmă progresul în proiectele de infrastructură rutieră, dar exprimă îngrijorare pentru sectorul feroviar

Grindeanu confirmă progresul în proiectele de infrastructură rutieră, dar exprimă îngrijorare pentru sectorul feroviar

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a comunicat într-o conferință de presă recentă că este încrezător în finalizarea tuturor lucrărilor de infrastructură rutieră incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar are rezerve în ceea ce privește proiectele feroviare. În mod specific, Grindeanu a menționat că lucrările pe anumite loturi ale căii ferate prezintă semne de întrebare.

Proiectul de modernizare a căii ferate Lugoj-Timișoara a suferit întârzieri, iar calendarul de execuție rămâne strâns, cu termenul limită stabilit pentru sfârșitul anului 2026. Grindeanu a subliniat că nu există îngrijorări privind utilizarea fondurilor PNRR pentru proiectele rutiere, inclusiv pentru lucrările la Autostrada Transilvania și alte segmente importante. Totuși, pentru a respecta termenele stabilite pentru sectorul feroviar, este necesar un ritm accelerat de lucru în următorii ani.

Ministrul a atribuit întârzierile proiectului feroviar Lugoj-Timișoara la Primăria municipiului Timișoara, care a avut rezerve în privința soluției inițiale de proiectare. După ce ministerul a amenințat că va informa Uniunea Europeană despre renunțarea la proiect, Primăria și-a schimbat poziția, permițând astfel reluarea lucrărilor.

În prezent, lucrările de execuție pe segmentul Lugoj-Timișoara până la Gara de Est sunt în curs, iar în săptămânile următoare se va începe lucrul și pe alte segmente ale proiectului feroviar. Pe de altă parte, pe tronsonul Episcopia Bihorului-Cluj, lucrările sunt în desfășurare pe trei din patru loturi, cu planuri de a începe și pe al patrulea.

Grindeanu a evidențiat diferențele în colaborarea dintre CFR și administrațiile locale din Oradea și Timișoara, subliniind importanța parteneriatelor eficiente pentru avansarea proiectelor de infrastructură.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;