Gabriela Firea - Singura Candidată la Primăria Capitalei Susținută de PSD

Gabriela Firea - Singura Candidată la Primăria Capitalei Susținută de PSD

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a făcut o declarație surprinzătoare, subliniind că, în momentul de față, Gabriela Firea este singura persoană care și-a exprimat intenția de a candida pentru Primăria Capitalei din partea PSD. Această situație plasează fostul primar al Bucureștiului într-o poziție unică, însă Ciolacu a punctat că sprijinul vine din partea organizației București, nu personal.

Gabriela Firea, care anterior a deținut funcția de primar general al Capitalei, pare să fie candidatul cu cele mai mari șanse din partea PSD pentru alegerile ce vor avea loc pentru fotoliul lui Nicușor Dan. În ciuda îndemnurilor soțului său, Florin Pandele, de a nu intra în cursa electorală, Firea își menține dorința de a candida și a exclus posibilitatea de a folosi această funcție ca trambulină pentru preluarea conducerii partidului.

Despre posibilii competitori din cadrul partidului, Gabriela Firea a menționat câteva nume, însă aceștia par să fie concentrați pe realegerea în funcțiile actuale. Cu toate acestea, Firea a propus un acord intern prin care candidatul la Primăria Capitalei să nu aspire la conducerea PSD.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu și Gabriela Firea reflectă strategia PSD de a consolida poziția partidului înaintea alegerilor locale, subliniind importanța unei decizii rapide în contextul unei posibile cuplări a alegerilor locale cu cele europarlamentare. Această mișcare ar putea să scurteze timpul de pregătire și să creeze un dezavantaj în fața celorlalți competitori.

În concluzie, PSD pare să aibă un candidat puternic în persoana Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei, iar deciziile ce urmează să fie luate vor avea un impact semnificativ asupra dinamicii politice locale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;