Europarlamentarul Eugen Tomac Protestează Contra Verificărilor Discriminatorii pe Aeroportul din Viena

Europarlamentarul Eugen Tomac Protestează Contra Verificărilor Discriminatorii pe Aeroportul din Viena

Europarlamentarul român Eugen Tomac a exprimat indignare pe rețelele sociale după ce a fost supus unui control considerat de el ca fiind "abuziv și discriminatoriu" pe aeroportul din Viena, deși România este membră a spațiului Schengen aerian și maritim de o săptămână. Această situație survine în contextul în care Austria a votat împotriva intrării României în Schengen la frontiera terestră, ci doar pe calea aerului și pe mare.

Tomac a avertizat că, dacă practicile discriminatorii nu vor înceta, intenționează să solicite intervenția viitoarei Comisii Europene și să aducă cazul în atenția Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). Acesta a subliniat pierderile economice suferite de România, estimate la peste 10 miliarde de euro, din cauza accesului restricționat la Piața Unică Europeană.

În plus, europarlamentarul Vlad Gheorghe a relatat o experiență similară la aterizarea în Paris, semnalând că românii continuă să fie verificați pe aeroporturile din statele membre Schengen, în ciuda noilor reglementări care ar trebui să elimine astfel de controale.

Aceste incidente pun în evidență tensiunile și neînțelegerile legate de implementarea acordurilor Schengen și necesitatea unei mai bune coordonări și respectări a legilor și tratatelor europene.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;