Schimbare pe scena politică ieșeană: Tudor Ciuhodaru, de la PSD la AUR, în cursa pentru Primăria Iași

Schimbare pe scena politică ieșeană: Tudor Ciuhodaru, de la PSD la AUR, în cursa pentru Primăria Iași

Iașiul este martorul unei schimbări politice semnificative, după ce europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, cunoscut pentru activitatea sa în cadrul PSD, a decis să îmbrace culorile partidului AUR și să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al orașului. George Simion, liderul AUR, a făcut anunțul oficial, marcând o nouă etapă în dinamica politică locală.

Tudor Ciuhodaru, care a avut o carieră politică diversă, trecând prin PPDD și UNPR, s-a alăturat AUR-ului în urma pierderii sprijinului filialei ieșene a PSD pentru o nouă nominalizare pe lista pentru europarlamentare. Acesta a fost înlocuit de PSD Iași cu medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași, decizia finală urmând a fi luată de conducerea centrală a partidului.

Într-o conferință de presă, George Simion a subliniat rezultatele sondajelor care îl plasează pe Ciuhodaru în topul preferințelor ieșenilor și a făcut apel către Marius Bodea, reprezentantul USR, să-și retragă candidatura și să formeze o alianță cu AUR. Scopul? Susținerea lui Ciuhodaru în competiția cu actualul primar, Mihai Chirica.

"Este timpul pentru o schimbare la Iași," a declarat Ciuhodaru, care și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care orașul este tratat în repartizarea fondurilor și resurselor naționale. Candidatura sa vine într-un context în care AUR își consolidează prezența pe scena politică locală, atrăgând alături de Ciuhodaru și pe deputatul Marius Ostaficiuc, care a părăsit de asemenea PSD-ul.

Schimbările în peisajul politic ieșean sunt de urmărit cu atenție, având în vedere că AUR se poziționează ca o forță emergentă, gata să preia inițiativa într-unul dintre cele mai importante orașe istorice ale României.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;