Continuă Arestul Preventiv pentru Dumitru Buzatu în Cazul de Corupție

Continuă Arestul Preventiv pentru Dumitru Buzatu în Cazul de Corupție

Tribunalul Vaslui a hotărât menținerea în arest preventiv a fostului lider PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, cunoscut și sub apelativul de „Baronul de Vaslui”. Decizia a fost luată vineri și vine ca urmare a acuzațiilor de corupție ce îl vizează pe Buzatu, fiind suspectat de luare de mită.

Dumitru Buzatu, care anterior a ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, a fost reținut în luna septembrie, după ce a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea suma de 1,25 milioane de lei. Suma respectivă era menită să faciliteze obținerea unui contract pentru o anumită companie. Banii au fost descoperiți în portbagajul mașinii sale, în urma unei întâlniri într-un restaurant local.

Pe lângă Dumitru Buzatu, Radu Judele, expert în același dosar, este cercetat pentru trafic de influență și a primit prelungirea arestului la domiciliu. Decizia instanței poate fi contestată în termen de 48 de ore, iar măsura arestului preventiv va fi reevaluată periodic, la fiecare 30 de zile.

În ciuda situației juridice tensionate, Dumitru Buzatu a făcut știri și pentru o presupusă planificare a unei „excursii” în Ecuador cu secretara sa, în timp ce se afla în arest.

Această decizie a Tribunalului Vaslui este un nou capitol într-un caz amplu de corupție ce a stârnit interesul public și a evidențiat lupta continuă împotriva corupției la nivel înalt.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;