Comunitatea Ortodoxă În Doliu: A Trecut la Cele Veșnice Părintele Irineu Dogaru

Comunitatea Ortodoxă În Doliu: A Trecut la Cele Veșnice Părintele Irineu Dogaru

Comunitatea creștin-ortodoxă din România este în doliu după ce vestea tristă a pierderii Arhimandritului Irineu Dogaru a fost anunțată. Părintele, care a slujit cu devotament la Biserica „Sfinții Serghie și Vah” de la Palatul Cotroceni și era duhovnicul Serviciului de Pază și Protecție (SPP), a încetat din viață la vârsta de 62 de ani în urma unei boli grele.

Născut în localitatea Mărunței, județul Olt, părintele Irineu (Ioan la botez) a urmat Seminarul Teologic din Craiova și Institutul Teologic de grad Universitar din București, completându-și educația cu un doctorat la Institutul Catolic din Paris, Universitatea Sorbona. De-a lungul carierei sale, a fost un exemplu de dedicație și a primit numeroase decorații pentru serviciul său, printre care Ordinul Național „Pentru Merit” în diferite grade și Ordinul „Steaua României”.

Cunoscut pentru contribuția sa semnificativă la reconstrucția Bisericii Palatului Cotroceni, distrusă în perioada comunistă, părintele Irineu a lăsat o amprentă adâncă în inimile celor care l-au cunoscut. Doru Coșereanu, cântăreț la Biserica Palatului Cotroceni și apropiat al părintelui, își exprimă recunoștința pentru mentoratul și sprijinul primit de la părintele Irineu.

Slujba de înmormântare a Arhimandritului Irineu Dogaru va fi oficiată marți, la ora 12:00, la Mănăstirea Cernica, unde comunitatea se va aduna pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Părintele Irineu Dogaru va rămâne în memoria credincioșilor nu doar ca un conducător spiritual, ci și ca un model de integritate și devotament. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;