Tensiuni la o înmormântare din Suceava: Preot ortodox cercetat penal după ce a blocat accesul la o ceremonie penticostală

Tensiuni la o înmormântare din Suceava: Preot ortodox cercetat penal după ce a blocat accesul la o ceremonie penticostală

Un incident neobișnuit a avut loc în localitatea Gura Solcii din județul Suceava, unde un preot ortodox a devenit subiectul unei anchete penale după ce a încercat să împiedice desfășurarea unei slujbe de înmormântare penticostale. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, Ionuţ Epureanu, preotul s-a întins pe jos în fața porții cimitirului pentru a bloca accesul cortegiului funerar.

Contextul conflictului a fost legat de o divergență religioasă: defunctul era de confesiune ortodoxă, în timp ce rudele sale erau penticostale. Rudele decedatului au cerut ca slujba de înmormântare să fie oficiată după ritul penticostal, iar preotul ortodox inițial a acceptat acest lucru, după ce s-au achitat toate taxele necesare. Totuși, în ziua înmormântării, preotul și-a schimbat poziția și a încercat să oprească ceremonia.

Situația a escaladat rapid, iar polițiștii au fost chemați să intervină. Aceștia au reușit să medieze conflictul, îndepărtând preotul care obstrucționa accesul vehiculului mortuar.

Incidentul a fost filmat de către participanții la înmormântare, iar în imagini se pot auzi strigăte precum „Chemați o ambulanță” și „Puneți-i fiola!”, indicând tensiunea și confuzia momentului.

Acum, preotul implicat în incident este cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunii de împiedicarea exercitării libertăţii religioase, un caz care a stârnit reacții în comunitate și în mediul online.

Acest eveniment subliniază importanța respectării libertății religioase și a toleranței interconfesionale, teme care continuă să fie relevante în societatea contemporană.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;