Cinci cetățeni pakistanezi arestați preventiv pentru omorul unui migrant afgan în Timișoara

Cinci cetățeni pakistanezi arestați preventiv pentru omorul unui migrant afgan în Timișoara

Cinci cetățeni pakistanezi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați de omorul unui tânăr afgan în Timișoara, în urma unui conflict violent pe stradă. Incidentul sângeros, care s-a soldat cu decesul victimei, a avut loc pe data de 31 ianuarie 2024, pe strada Căprioarei din municipiul Timișoara.

Conform declarațiilor procurorilor, cei cinci bărbați sunt suspectați că au atacat victima cu lovituri de cuțit, picioare și un obiect contondent, o țeavă metalică, provocându-i multiple leziuni traumatice fatale. Un martor a alertat autoritățile după ce a observat corpul neînsuflețit al bărbatului și urme de sânge pe stradă.

Anchetatorii au reușit să localizeze și să rețină grupul de cetățeni pakistanezi în București, suspectând că aceștia intenționau să părăsească țara pentru a evita urmărirea penală. În urma audierilor, procurorul de caz, cu sprijinul organelor de cercetare penală, a dispus reținerea lor pentru 24 de ore, ulterior fiind emisă propunerea de arestare preventivă, acceptată de judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Timiș.

Investigațiile în acest dosar au fost efectuate cu colaborarea organelor de poliție din cadrul IPJ Timiș – Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și Poliția Sectorului 3 București – Serviciul de Investigații Criminale.

Este important de menționat că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive nu afectează prezumția de nevinovăție, inculpații fiind considerați nevinovați până la o decizie definitivă a instanței.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;