Patru suspecți arestați în urma unei scheme de jefuire a turiștilor în Centrul Vechi al Capitalei

Patru suspecți arestați în urma unei scheme de jefuire a turiștilor în Centrul Vechi al Capitalei

Patru persoane au fost arestate preventiv, iar alte două sunt în arest la domiciliu, suspectate de implicare într-o serie de jafuri ce au vizat turiști străini în Centrul Vechi al Bucureștiului. Conform anchetatorilor, victimele, printre care se numără cetățeni britanici, germani, americani și belgieni, au fost îmbătate și private de bunurile lor personale, inclusiv telefoane mobile și carduri bancare. Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 450.000 lei.

Incidentele, care s-au întâmplat între 26 noiembrie 2023 și 12 mai 2024, au implicat furtul de obiecte de valoare și accesarea ilegală a aplicațiilor bancare ale victimelor pentru a transfera fonduri. Într-un caz, un turist a fost sechestrat timp de cinci zile într-un club, unde i-a fost reținut și pașaportul. Ancheta a inclus 17 percheziții în București și Ilfov pe 12 iunie, rezultând în opt persoane aduse la audieri.

Această operațiune a fost efectuată de polițiști și procurori, care au luat măsuri împotriva celor implicați pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, tranzacții financiare frauduloase, lipsire de libertate în mod ilegal și furt. Tribunalul București a emis decizia de arestare preventivă pentru patru dintre inculpați, iar alți doi au primit măsura arestului la domiciliu.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;