Atenție la Peștele de Florii: Scrumbia de Dunăre, un Risc pentru Sănătate

Atenție la Peștele de Florii: Scrumbia de Dunăre, un Risc pentru Sănătate

În perioada Floriilor, peștele devine vedeta meselor românești, dar cât de sigur este acest aliment? O investigație recentă realizată de jurnaliștii Digi24 a relevat faptul că scrumbia de Dunăre poate prezenta un pericol pentru sănătate datorită concentrațiilor ridicate de metale grele.

Experimentul a inclus mai multe varietăți de pește, inclusiv somon din supermarketuri și scrumbie de Dunăre, care au fost supuse testării într-un laborator acreditat RENAR. Rezultatele au arătat că toate probele conțineau arsen, plumb și mercur, însă scrumbia de Dunăre a avut cele mai mari concentrații de arsen - 1,65 ml pe km, o cantitate îngrijorătoare, având în vedere că nu există limite maxime admise la nivel european pentru acest metal greu.

Pe de altă parte, dorada crescută în apele mediteraneene a oferit o surpriză plăcută, cu teste care nu au detectat nicio urmă de arsen sau plumb, iar concentrațiile altor metale grele au fost mult sub limita maximă admisă.

Aceste descoperiri pun în lumină importanța alegerii surselor de pește și a necesității unor reglementări mai stricte în ceea ce privește controlul calității. Consumatorii sunt sfătuiți să fie precauți și să se informeze în legătură cu originea peștelui pe care îl cumpără, pentru a se asigura că acesta este sigur pentru consum.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;