Incident Aerian Alarmant: Doi Piloți Adorm la Comandă în Timpul unui Zbor cu 153 de Pasageri

Incident Aerian Alarmant: Doi Piloți Adorm la Comandă în Timpul unui Zbor cu 153 de Pasageri

Un zbor Batik Air, care opera pe ruta din sud-estul insulei Sulawesi spre capitala indoneziană Jakarta, a fost scena unui incident neobișnuit și periculos pe data de 25 ianuarie. Doi piloți indonezieni au fost surprinși de somn în timp ce se aflau la comanda avionului Airbus A320, cu 153 de pasageri la bord. Incidentul a fost făcut public printr-un raport preliminar al Comitetului național pentru siguranța transporturilor (KNKT) și a stârnit îngrijorări serioase cu privire la siguranța zborurilor de noapte și gestionarea oboselei echipajelor aeriene.

Ancheta a relevat că ambii piloți, în vârstă de 32 și 28 de ani, au adormit aproape simultan și nu au răspuns la apelurile centrului de control zonal din Jakarta timp de aproximativ 30 de minute. Acest somn neașteptat a condus la o serie de erori de navigație, însă, din fericire, pasagerii și însoțitorii de bord nu au suferit nicio vătămare. Zborul, care a durat două ore și 35 de minute, a aterizat în siguranță după ce piloții și-au revenit.

Incidentul a determinat Ministerul Transporturilor din Indonezia să "mustre ferm" compania aeriană și să solicite o revizuire amănunțită a operațiunilor de zbor de noapte. De asemenea, a fost cerută o mai mare atenție la timpul de odihnă al echipajelor. Batik Air a răspuns prin a-și suspenda temporar piloții implicați și a promis să implementeze toate recomandările de siguranță.

Raportul KNKT a evidențiat că unul dintre piloți nu se odihnise adecvat înaintea zborului, având în grijă acasă doi copii gemeni nou-născuți. KNKT a îndemnat compania să asigure verificări regulate în cabina de pilotaj și să verifice odihna adecvată a echipajelor înainte de zbor.

Acest incident subliniază importanța gestionării riscului de oboseală în industria aeronautică și necesitatea unor protocoale stricte pentru asigurarea siguranței pasagerilor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;