Turista franceză acuzată pe nedrept de trafic de antichități în Egipt, după achiziția unui suvenir

Turista franceză acuzată pe nedrept de trafic de antichități în Egipt, după achiziția unui suvenir

O vacanță în Egipt a luat o întorsătură neașteptată pentru Nathalie, o turistă franceză de 56 de ani, care a fost reținută și acuzată în mod eronat de posesie și trafic de antichități după ce a cumpărat un suvenir dintr-un hotel de lux.

Nathalie, aflată într-o excursie de zece zile în Egipt, a fost arestată la aeroportul Luxor în momentul în care personalul vamal a descoperit în bagajele sale o statuetă mică, cumpărată cu 250 de euro. Experții contactați de autorități au presupus inițial că obiectul ar avea o vechime de 4.500 de ani, ceea ce a dus la acuzații grave împotriva turistei.

În ciuda faptului că obiectul a fost achiziționat dintr-o galerie de artă a cunoscutului Hotel Winter Palace, Nathalie a fost ținută în condiții grele, împărțind o celulă de 10 metri pătrați cu alți 40 de arestați. Situația sa a fost complicată de faptul că avocatul desemnat de instanță nu a apărat-o eficient, potrivit declarațiilor sale pentru Le Figaro.

După intervenția CEO-ului agenției de turism Voyageurs du Monde, Jean-François Rial, și a ambasadorului francez la Cairo, Éric Chevallier, Nathalie a fost eliberată și a putut să se întoarcă la Paris. Cu toate acestea, ea a rămas cu o interdicție de a intra în Egipt pe viață, o măsură pe care intenționează să o conteste cu ajutorul avocatului său.

Acest caz subliniază riscurile neașteptate la care pot fi expuși turiștii în străinătate și necesitatea de a fi conștienți de legile locale referitoare la patrimoniul cultural. De asemenea, evidențiază importanța asistenței consulare rapide și eficiente în situații de criză.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;