Tragicul accident aviatic de la Beja: Un pilot a murit în urma coliziunii a două avioane Yak-52

Tragicul accident aviatic de la Beja: Un pilot a murit în urma coliziunii a două avioane Yak-52

Un eveniment tragic a marcat spectacolul aviatic Beja AirShow din Portugalia, când două avioane de tip Yakovlev Yak-52 s-au ciocnit în aer. Accidentul s-a produs duminică, la scurt timp după ora 16.00, în timpul unei demonstraţii aeriene la care participau şase aparate de zbor. Coliziunea a avut ca rezultat moartea unui pilot de naţionalitate spaniolă și rănirea unui alt pilot portughez. Avionul prăbuşit a căzut în afara perimetrului bazei aeriene, în timp ce celălalt aparat a reușit să aterizeze pe pista aeroportului. Incidentul nu a provocat victime în rândul spectatorilor.

Forţele aeriene portugheze au confirmat accidentul printr-un comunicat de presă, iar spectacolul aviatic a fost anulat imediat după producerea coliziunii. Avioanele implicate aparțineau echipei de acrobaţie aeriană Yak Stars, descrisă de organizatori ca fiind „cea mai mare echipă civilă de acrobaţie aeriană din sudul Europei”. Aceasta era formată din piloţi spanioli și portughezi.

Pilotul rănit a primit îngrijiri medicale de urgență înainte de a fi transportat la spitalul din Beja. Autoritățile continuă să investigheze cauzele care au dus la producerea acestui accident aviatic.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;