Profesor de Religie din Bihor Sancționat pentru Comportament Inadecvat pe WhatsApp

Profesor de Religie din Bihor Sancționat pentru Comportament Inadecvat pe WhatsApp

Un incident neobișnuit a avut loc la Liceul Tehnologic Dobroești din Bihor, unde un profesor de religie a fost sancționat pentru comportament inadecvat în urma unor postări pe grupul de WhatsApp al clasei. Profesorul, care era și diriginte al clasei a VI-a, a pierdut această funcție după ce a distribuit o manea cu versuri nepotrivite interpretată de Tzancă Uraganu, pe care a prezentat-o drept "colind dedicat clasei".

Situația a escaladat când tatăl unei eleve a descoperit schimbul de mesaje și glumele nepotrivite despre o profesoară de biologie, considerată mai severă. În urma reclamației făcute la direcțiunea școlii, comisia de disciplină a investigat cazul și l-a găsit pe dascăl vinovat de comportament neadecvat, aplicându-i sancțiunea de avertisment și înlăturându-l din funcția de diriginte. Cu toate acestea, profesorul a reușit să-și păstreze postul de profesor de religie la instituția de învățământ.

Incidentul ridică întrebări despre etica profesională și limitele comunicării dintre profesori și elevi în era digitală. Acest caz subliniază importanța supravegherii comportamentului online al cadrelor didactice și necesitatea unor linii directoare clare pentru utilizarea rețelelor sociale în contextul școlar.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;