Klaus Iohannis renunță la catedra de profesor la Colegiul "Brukenthal" după 27 de ani

Klaus Iohannis renunță la catedra de profesor la Colegiul "Brukenthal" după 27 de ani

Președintele Klaus Iohannis își încheie oficial legătura cu domeniul educațional, pensionându-se din postul de profesor de Fizică pe care l-a deținut la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu. Acest demers deschide calea pentru noi candidați să preia catedra completă, care a fost rezervată timp de peste două decenii.

Lista posturilor disponibile pentru titularizare în județul Sibiu, publicată recent, include și postul cu predare în limba germană, de 18 ore săptămânal. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, cererea de pensionare a președintelui Iohannis a fost depusă în contextul atingerii limitei de vârstă.

Candidații interesați să preia această catedră trebuie să aibă definitivatul și să obțină o notă de minim 7 la examenul de Titularizare. Acest post este oferit pentru un mandat de 4 ani, oferind o oportunitate semnificativă pentru profesorii de fizică.

În paralel cu această schimbare în cariera sa profesională, Klaus Iohannis a fost menționat recent de publicația Politico ca potențial candidat la conducerea Comisiei Europene și a anunțat pe 12 martie intenția de a candida pentru funcția de secretar general al NATO.

Această tranziție marchează sfârșitul unei ere în educația sibiană și începutul unei noi etape în cariera politică a președintelui Iohannis, care continuă să fie activ pe scena internațională.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;