Premierul Slovac Robert Fico în stare critică după tentativă de asasinat

Premierul Slovac Robert Fico în stare critică după tentativă de asasinat

Premierul Slovac Robert Fico se află în stare gravă, dar poate comunica, după ce a fost rănit grav într-o tentativă de asasinat care a avut loc miercuri. Președintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, a declarat că starea lui Fico este în continuare „foarte critică” și că următoarele ore și zile vor fi cruciale pentru recuperarea sa. Autorul atacului, un bărbat de 71 de ani nemulțumit de politicile premierului, a fost arestat și acuzat de tentativă de crimă cu premeditare.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a oferit o actualizare pesimistă a stării de sănătate a lui Fico, spunând că acesta se zbate „între viață și moarte” și că va lipsi din campania electorală pentru alegerile europene. Orban a subliniat că Fico și o Slovacie pro-pace ar fi fost de mare ajutor în contextul alegerilor europene și al tensiunilor geopolitice actuale.

Atacul asupra premierului slovac este prima tentativă majoră de asasinat asupra unui lider politic european din ultimii peste 20 de ani și a provocat unde de șoc în întreaga Europă, ilustrând un climat politic din ce în ce mai polarizat. Medicii slovaci urmează să se întâlnească pentru a discuta posibilitatea de a-l transporta pe Fico la un spital din capitala Bratislava.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;