Politician al partidului AfD rănit într-un nou atac cu cuțitul în Germania

Politician al partidului AfD rănit într-un nou atac cu cuțitul în Germania

Un politician local din partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a fost rănit într-un atac cu cuțitul în Mannheim, marți seara, conform informațiilor furnizate de agenția germană de presă dpa. Incidentul vine la scurt timp după un alt atac violent în același oraș, unde un polițist a fost ucis în timpul unei demonstrații anti-islam. Politicianul AfD, rănit în urma altercației, se află acum în spital, iar presupusul atacator a fost reținut de autorități.

În contextul acestor violențe crescute împotriva politicienilor din Germania, procurorii federali au început ancheta în cazul precedentului atac, suspectând un motiv islamist. Ministrul justiției, Marco Buschmann, a subliniat pe o platformă de socializare existența "indiciilor clare ale unui motiv islamist".

Evenimentele recente au determinat o creștere a tensiunilor în Germania, în special înainte de alegeri, iar Oficiul Federal de Poliție Judiciară a raportat o creștere a violențelor fizice împotriva politicienilor. Potrivit datelor guvernamentale, atacurile verbale și fizice asupra acestora s-au dublat din 2019, cu cel mai mare număr de incidente raportate de membrii partidului Verzii, urmați de AfD și SPD.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;