Alternativa pentru Germania Propune Referendum pentru "Dexit" în Contextul Creșterii Sondajelor

Alternativa pentru Germania Propune Referendum pentru "Dexit" în Contextul Creșterii Sondajelor

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a stârnit controverse pe scena politică germană propunând posibilitatea unui referendum pentru ieșirea Germaniei din Uniunea Europeană, pe care l-au numit "Dexit". Inspirându-se de la Brexit, co-liderul partidului, Alice Weidel, a sugerat că, în absența reformelor UE care să consolideze suveranitatea națională, cetățenii ar trebui să aibă ultimul cuvânt.

Această mișcare vine într-un moment în care AfD, cunoscut pentru pozițiile sale anti-UE și anti-imigrație, se bucură de o popularitate crescândă, ocupând locul al doilea în sondajele naționale și conducând în estul țării cu peste 30% din intențiile de vot. Cu toate acestea, partidele principale din Germania au exclus orice posibilă coaliție cu AfD, subliniind fragmentarea tot mai accentuată a peisajului politic german.

În plus, partidul a fost implicat într-un scandal major după ce investigații jurnalistice au relevat discuții interne despre expulzarea în masă a imigranților, declanșând proteste în toată țara și acuzații că AfD reprezintă o amenințare la adresa democrației.

Cu alegeri legislative prevăzute pentru 2025 și trei scrutine regionale importante în septembrie, propunerea AfD de referendum pentru "Dexit" reprezintă o temă fierbinte în dezbaterea publică, reflectând tensiunile și diviziunile din societatea germană privind viitorul țării în cadrul UE.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;